diumenge, 9 de juny de 2013

Autoavaluació del nostre projecte de milloraUna vegada concloses les pràctiques i amb el projecte de millora acabat i en ple funcionament, es bo fer la vista enrere per adonar-nos d’allò que ens ha sortit bé, però també per adonar-nos d’allò que es podria haver fet d'una altra manera.

En primer lloc, trobem que vam dissenyar un projecte massa ambiciós sense tenir prou en compte el factor temps i els recursos materials que necessitàvem. Així i tot, hem pogut dur a terme moltes de les nostres propostes, però ens han quedat algunes que no hem pogut realitzar. S’ha de dir que el nostre disseny inicial comptava amb onze propostes de les quals s’han dut a terme set

En segon lloc, ens ha sorprès bastant la poca participació per part de les famílies. Hem reflexionat en diferents ocasions sobre el perquè d’això i trobem que no es pot culpabilitzar a cap de les parts implicades. El vincle amb les famílies s’ha de treballar des de l’escola i ha de ser un treball continu i desitjat. Les famílies no solen participar molt en les activitats de l’escola i potser això els va agafar de nou. Per altra part, nosaltres podríem haver motivat a les famílies amb altres estratègies com ara realitzant alguna reunió informativa, haver organitzar un taller en cap de setmana, etc.

En tercer lloc, una conclusió molt positiva i és que l’enginy i la creativitat són dues armes excel·lents per a lluitar contra la falta de pressupost. Hem anat a demanar a botigues, a familiars, a rastres, etc. I amb un total de 44 euros hem realitzat totes les nostres propostes!

En darrer lloc dir que ha estat molt important acabar les propostes amb el temps suficient per poder avaluar-les. Per això, hem demanat la col·laboració de l’equip docent i tots hem emplenat una graella, prèviament dissenyada, on s’avaluaven ítems relacionats amb la socialització, amb els aprenentatges, amb la resposta de totes les parts implicades, etc. L’avaluació que han fet les mestres ens ha servit per tenir diferents punts de vista i per extreure conclusions més objectives.

Amb aquesta entrada he treballat les competències 2.7 perquè he reflexionat sobre els meus propis errors crecant maneres de millorar la meva actuació professional i la competència 5.4 perquè m'he adonat dels obstacles i resistències del projecte de millora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada